زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

سؤال و جواب در برزخ (قرآن)





از ديدگاه قرآن و روایات، برزخ و قبر يک چيز است که گاهي از آن به عالم قبر و گاهي از آن به عالم برزخ ياد مي شود. سؤال و جواب دو فرشته در برزخ از مسائلی است که در روایات در تفسیر آیه سوره ابراهیم، به آن پرداخته شده است.


۱ - سؤال و پرسش نکیر و منکر



سؤال و جواب در برزخ و عالم پس از مرگ از مسائلی است که در قرآن کریم به آن اشاره شده است.:
یثبت الله الذین ءامنوا بالقول الثابت فی الحیوة الدنیا وفی الاخرة ویضل الله الظـلمین ویفعل الله ما یشآء. «خداوند کسانی را که ایمان آوردند، به خاطر گفتار و اعتقاد ثابتشان، استوار می‌دارد؛ هم در این جهان، و هم در سرای دیگر! و ستمگران را گمراه می‌سازد، (و لطف خود را از آنها برمی گیرد)؛ خداوند هر کار را بخواهد (و مصلحت بداند) انجام می‌دهد! ».
مقصود از «فی الاخره» در آیه بنا بر نظر بیشتر مفسران، برزخ و قبر است. چنان که روایاتی از ائمه علیهم‌السّلام از جمله حضرت علی علیه‌السّلام نقل شده است: ... وقتی فرد را وارد قبرش می‌کنند دو فرشته بر او وارد می‌شوند و از او درباره پروردگار، دین و پیامبرش می‌پرسند و وی در جواب آنها می‌گوید: خدا، پروردگارم و محمد صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم پیامبرم و اسلام، آیینم است و سپس آنان به وی می‌گویند: خداوند تو را به آنچه دوست می‌داری و از آن راضی هستی ثابت بدارد و این همان قول خداوند متعال است: «یثبت الله الذین آمنوا...»

۲ - پانویس


 
۱. ابراهیم/سوره۱۴، آیه۲۷.    
۲. طباطبایی، محمدحسین، المیزان فی تفسیر القرآن، ج۱۲، ص۵۱.    
۳. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۱۰، ص۳۳۷.    
۴. طبرسی، فضل بن حسن، مجمع البیان فی تفسیر القرآن، ج۶، ص۷۶.    


۳ - منبع



مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۶، ص۲۰۱، برگرفته از مقاله «سؤال و جواب در برزخ».    


رده‌های این صفحه : برزخ | موضوعات قرآنی




آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.